Rècord de participació en la segona jornada de Lliga Catalana d’ultimate frisbee a la platja de Castelldefels

Aquest passat diumenge 27 d’octubre s’ha celebrat a la platja de Castelldefels la segona jornada de la Lliga Catalana d’ultimate frisbee. La cita ha reunit a 19 equips, pertanyents a 9 clubs de tota la geografia catalana, inclosos Freesby66, provinents del sud de França. En total, al voltant de 200 jugadors que han omplert una platja sembrada amb 5 camps de joc, en un dia de sol i competició, per establir un nou rècord de participació en Lliga Catalana.

A primera divisió, cada equip disputava 3 partits, per completar la fase de lliga que inclou les dues primeres jornades. La lluita ha estat molt ajustada, amb dos equips dominant la classificació: els locals, organitzadores d’aquesta jornada i actuals campions d’Espanya, Bravas, i els barcelonesos i actuals subcampions de Catalunya, Peixets. En 3a i 4a posicions, empatats a victòries, i només amb un partit guanyat menys que els dos primers, se situen, respectivament, els actuals campions de Catalunya i també barcelonesos, Sharks, un equipo molt jove i encara en fase de creixement; i els gironins Disctèrics, que enguany han tornat amb força a la lluita per la primera posició.

A segona divisió la igualtat també ha estat la nota destacada. Cada equip ha jugat 3-4 partits, que servien per establir una classificació i l’assignació de punts, que s’acumulen als ja obtinguts a la primera jornada. Els dos equips que han dominat la classificació a la primera jornada, Esperit Vallès, de Sabadell, i M&Ms, equip fusió de Terrassa i Lleida, han obtingut resultats molt més modestos en aquesta segona jornada. No obstant, i per un ajustat marge, mantenen la 1a i 2a posicions que els permetrà disputar la promoció durant la tercera jornada. El domini l’ha mostrat aquesta vegada el segon equip de Salty, seguit per un tercer equip de Peixets i dels joves Flying Squirrels, de Palau Solità i Plegamans.

Com a dada destacable, la presència de 4 equips, ja ben consolidats, del club Esperit Vallès. Això és mostra del gran estat de forma d’aquest jove club, i de la gran inversió en formació que han realitzat, i que ja porta temps mostrant els seus fruits. Altres clubs que han incrementat la seva presència, amb una incipient tasca de promoció i cantera, són Bravas, també amb 4 equips, Peixets, amb un tercer equip, i Sharks, que consolida el seu segon equip. Tot plegat, una constatació de l’estat de creixement de l’ultimate frisbee a Catalunya.

Quant a l’Esperit de Joc, aquesta mena de fairplay amb majúscules que està inscrit a l’ADN d’aquest esport, de moment és Bravas qui domina la classificació en les dues divisions. A primera, seguit per Disctèrics, i a segona seguit per l’equip cantera d’Esperit Vallès. Caldrà esperar a la tercera jornada per veure qui s’emporta el prestigiós guardó.

I què més hem d’esperar per a la tercera i darrera jornada d’aquesta Lliga Catalana, el proper diumenge 24 de novembre, també a Castelldefels? Doncs una final amb emoció continguda. Els canvis en el format d’enguany, amb la introducció de playoffs a primera divisió, prometen uns partits d’infart, tant per la lluita per la promoció com per la batalla pel desitjat títol de Campions de Catalunya, que sembla estar entre 4 equips, sense que cap d’ells destaqui sobre els altres suficient com per poder pronosticar un clar guanyador. Mai fins ara s’havia generat tanta expectació per a una darrera jornada. Ens tornem a veure en quatre setmanes!

Lliga Catalana Ultimate

Calendari

Sense events

Classificació Final Platja 2018

  • 1a Divisió

1. Sharks
2. Peixets Ocean
3. Bravas G
4. Disctèrics
5. Bravas Y
6. Salty
7. Mamadiadors
8. Esperit Black

  • 2a Divisió

1. Pink Powa
2. Peixets River
3. M&Ms
4. Red Squirrels
5. NeoSharks
6. Green Squirrels
7. Esperit White
8. Peixets Lake
9. Bravas R
10. Esperit Grey

Classificació Final Gespa 2019

  • Divisió

1. Sharks
2. Disctèrics
3. Peixets Ocean
4. Salty
5. Mamadiadors
6. Flying Squirrels Green
7. M&Ms
8. Pink Powa
9. Esperit Black
10. Peixets River
11. Mamadiadors
12. Bravas
13. Flying Squirrels Red
14. Tookadisc

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de millorar la teva experiència. Suposem que hi estàs d'acord, però pots tancar ara la pàgina si ho desitges.