El passat dissabte va arribar el dia tan esperat per molts infants i adolescents: la primera jornada de la Lliga Escolar d’Ultimate (LEU) de Catalunya. La cita, organitzada per la Federació Catalana de Disc Volador (FCDV), i amb el suport del Consell Esportiu Escolar de Barcelona (CEEB), va reunir al CEM La Mar Bella al voltant de 115 escolars de diferents racons de la geografia catalana, amb especial representació del Vallès, Barcelona i L’Hospitalet, per aquest ordre.


En total, 19 equips que s’estructuraren en 3 divisions: sub18 (edats de batxillerat i 4t d’ESO), sub15 (de 1r a 3r d’ESO) i sub12 (educació primària). Es va poder comptar amb l’escenari privilegiat de les instal·lacions cobertes del CEM La Mar Bella, la seu central del CEEB, que permetia disputar 4 partits simultàniament, amb unes majestuoses grades des d’on familiars, amics i curiosos podien seguir l’evolució dels partits.

L’espectacle estava, per tant, assegurat, i els joves no van defraudar. Per a un bon grapat dels participants, era la primera vegada que podien disputar un partit oficial, i alguns d’ells tot just acaben de conèixer aquest esport, o d’iniciar-se en entrenaments específics d’ultimate. Per a d’altres, es tractava de demostrar en el terreny de joc tot allò après i perfeccionat durant el curs passat, l’estiu i els inicis d’aquest curs. És per això que la il·lusió i les ganes d’aprendre podien palpar-se, especialment entre els infants de la categoria sub-12.

El sistema de partits va consistir en una fase inicial de grups, i un partit final per decidir les posicions en disputa (finals, lluita per la 3a posició, etc). A la categoria sub18, els Flying Squirrels, de Palau Solità i Plegamans, van imposar-se a la final a Esperit Júnior, de Sabadell. Tercers van ser Sharks, de l’institut Joan Fuster, de Barcelona, i quarts, el Club Balandrau, de L’Hospitalet. Tancaren la classificació dos equips de l'INS Vallès, també de Sabadell.

A la categoria sub15, amb 3 equips en aquesta primera jornada, els dos equips de l'Esperit Club Ultimate, de Sabadell, van demostrar el seu domini, amb Sharks com a tercers. Cal dir que tant Sharks com Esperit Júnior són equips pedrera dels seus respectius clubs, amb dilatada presència a competicions catalanes i nacionals.

Entre els més joves, els sub12, destacaren les 3 primeres posicions ocupades per equips del col·legi Ferran Sunyer, que es postula com a escola revelació i ferm candidat a la lluita pel títol en aquesta categoria. Entre els de la categoria dels petits, el comentari recorrent que resumeix les sensacions dels pares i altres espectadors era “fa goig veure jugar els petits! Quines ganes i alegria que hi posen!”. I és completament cert. No importa el seu nivell de joc, sinó les energies i passió que hi posen, junt amb els seu impecable fairplay i bon rotllo entre els jugadors del mateix equip i amb els rivals. Quarts han estat els nois del Club Balandrau, de L’Hospitalet, seguits per Mas Boadisc, de Sabadell, Gavina, del barceloní barri del Raval, i els dos equips Discòrdia, també de Sabadell, i que comptaven amb molts jugadors novells.

És molt destacable la progressió en el nivell de joc, especialment en els equips d’edats més avançades. Molts d’aquest jugadors estan federats en clubs catalans que comencen a tenir una sòlida trajectòria en el mòn de l’ultimate, i molt especialment en la promoció de l’esport. Uns quants d’aquests jugadors van participar en els darrers campionats europeus amb la selecció espanyola sub20, emportant-se una molt meritòria plata. Això parla del gran nivell de joc de l’ultimate a l’estat, i més en concret, a Catalunya, amb gairebé la meitat del jusgadors d’aquella selecció. Hi ha futur, i molt, per a l’ultimate escolar a Catalunya. Només cal continuar donant suport a aquests joves, i donant-los oportunitats de formar-se i de brillar.

Aquesta ha estat només la primera de les 5 jornades que constituiran la LEU d’enguany. Algunes novetats d’aquesta edició són que es passa a un sistema de lliga, amb premis a la darrera jornada, en lloc del format de torneig independent a cada jornada de l’any passat. També hi ha incorporació d’una normativa per assegurar que els equips siguin mixtes, tot i que això ja s’aconseguia a la pràctica en la majoria de casos.

La segona jornada de la LEU es disputarà el dissabte 18 de gener a L’Hospitalet i les expectatives són que se superi la participació d’aquesta primera jornada inaugural. L’ultimate escolar català no para de créixer i això només està començant. No us perdeu la propera cita!

Resultats i classificacions finals

 Lliga Catalana Ultimate

Calendari

Sense events

Classificació Final Platja 2018

  • 1a Divisió

1. Sharks
2. Peixets Ocean
3. Bravas G
4. Disctèrics
5. Bravas Y
6. Salty
7. Mamadiadors
8. Esperit Black

  • 2a Divisió

1. Pink Powa
2. Peixets River
3. M&Ms
4. Red Squirrels
5. NeoSharks
6. Green Squirrels
7. Esperit White
8. Peixets Lake
9. Bravas R
10. Esperit Grey

Classificació Final Gespa 2019

  • Divisió

1. Sharks
2. Disctèrics
3. Peixets Ocean
4. Salty
5. Mamadiadors
6. Flying Squirrels Green
7. M&Ms
8. Pink Powa
9. Esperit Black
10. Peixets River
11. Mamadiadors
12. Bravas
13. Flying Squirrels Red
14. Tookadisc

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de millorar la teva experiència. Suposem que hi estàs d'acord, però pots tancar ara la pàgina si ho desitges.